The Story:

 

This tired federation style, six bedroom family home in Sydney’s East presented a great opportunity to open up a myriad of small, dark spaces and create a contemporary flow that enabled the interior spaces to connect whilst preserving the original character of the building. On the ground floor large windows and bi-fold doors were added and provides a seamless connection with the garden and patios, allowing natural light and ventilation through the house. Walls were removed and ceilings taken out to maximise the solar access and create a relaxed setting for daily family life with living, kitchen and dining areas in the open yet clearly defined space.  A neutral colour pallet contrasted by dark, walnut stained and polished oregon floorboards creates a sense of elegance. The previously added roof space extension was reworked to incorporate a private sitting room, bedroom, walk-in wardrobe and bathroom. Sliding glass doors leading out to a pergola covered deck with magnificent district views allows for cross ventilation and natural light.

 

 

More Projects